POR-Reintegratie-Banner-Schoonmaker

De aanpak van P.O.R.

 

Doelstelling van het stappenplan is je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hier vindt je informatie over hoe je jouw kans op een baan samen met P.O.R. vergroot. Denk daarbij bijvoorbeeld aan scholing om breder of dieper te ontwikkelen, zoals presentatietraining of sollicitatietraining. Ook een beroepskeuzetest en capaciteitenonderzoek behoren tot de mogelijkheden, zodat jij de arbeidsmarkt met extra zelfvertrouwen betreedt.

Onze aanpak als volgt:

  1. Loopbaanadvies – beroepskeuzetest – capaciteitenonderzoek

Samen met jou worden beroepsmogelijkheden inzichtelijk gemaakt op basis van je capaciteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Door ruime ervaring en kennis van de arbeidsmarkt kunnen we je direct informatie geven over beroepsmogelijkheden, opleidingen en functieprofielen.

  1. Training sollicitatievaardigheden

Je leert in vijf stappen hoe je het maximale haalt uit een sollicitatie! Een goede voorbereiding geeft je net dat streepje voor op andere kandidaten tijdens een sollicitatieprocedure. Onze training bestaat uit het verbeteren van sollicitatievaardigheden in 5 aspecten, namelijk;

  • Schriftelijk; CV en motivatiebrief
  • Telefonisch; werken met een telefoonscript
  • Het voorbereiden van je presentatie
  • Mondelinge gespreksvoering; het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek
  • Solliciteren via internet; e-mail en sociale media zoals LinkedIn
  1. Bemiddeling / jobhunting

We werken met een concreet actieplan in het benaderen van werkgevers en het netwerken. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis van de arbeidsmarkt en contacten van P.O.R. Ons bedrijf heeft ook ruime ervaring in het begeleiden naar een zelfstandig bedrijf en het ondernemerschap.

  1. Jobcoaching

Bij plaatsing in een bedrijf of uitzend- detacheringsbureau of bij start van een zelfstandig bedrijf wordt gedurende een periode van 2 tot 6 maanden nazorg verleend afhankelijk van de afspraak met de opdrachtgever. Het contact kan zowel telefonisch zijn of bij je nieuwe werkgever. Het traject wordt beëindigd met evaluatie tussen opdrachtgever, jij als cliënt en medewerker/ster van P.O.R. Hierdoor is ons uitstroom percentage van 2003 tot heden bij werkzoekenden zonder baan 70% en bij werkzoekenden met baan, werk naar werk, 90%.

  1. Advies bij langdurige ziekte

Welke stappen moet ik ondernemen om aan mijn verplichtingen te voldoen? Wij verzorgen de begeleiding van jou en jouw werkgever, met inachtneming van de Wet verbetering Poortwachter. Je krijgt één vast aanspreekpunt bij P.O.R. hij/zij begeleidt jou en je werkgever richting werkhervatting.