POR-Reintegratie-Banner-Schoonmaker

Wat is een transitiesom?

Met invoering van de Wet ‘Werk en Zekerheid’ per 1 juli 2015 is een nieuwe vorm van ontslagvergoeding geïntroduceerd: de transitievergoeding. De werkgever moet deze vergoeding betalen aan alle werknemers die ontslagen worden en/of van wie de arbeidsovereenkomst na twee jaar niet verlengd wordt.

De transitievergoeding bestaat uit kosten die gemaakt zijn in het kader van versterking van de bredere (duurzame) inzetbaarheid van de werknemer, en kosten die in verband staan met het einde van de arbeidsovereenkomst. Bijvoorbeeld als er gekozen wordt om werknemers bepaalde inzetbaarheids- en/of transitietrajecten te laten volgen.

Bij omscholing of een outplacementtraject moet voorafgaand met de werknemer vast worden gesteld welke kosten er op de transitievergoeding in mindering kunnen worden gebracht en welke niet. De werknemer kan de transitievergoeding gebruiken voor het vinden van een nieuwe baan, bijvoorbeeld voor omscholing of jobcoaching.

Wij hebben de kennis en ervaring en bieden u deze aan om uw transitie tot een succes te brengen. Uw vergoeding, en onze kennis en ervaring samen, is de som van uw transitie.