POR-Reintegratie-Banner-Bezorger

Werkzoekende

 

Op zoek naar een andere baan omdat je of langdurig ziek bent of omdat je zonder werk komt? Of je bent werkloos en kunt hulp gebruiken om weer aan de slag te komen? Dan ben je bij ons in goede handen!

Op deze pagina vindt u informatie in het kader van begeleiding van Werk naar Werk en de Transitievergoeding. Nadat u contact heeft opgenomen bieden we u kosteloos informatie over ons bedrijf en onze manier van aanpak. Daarnaast beantwoorden we vragen over werk en inkomen.

De gesprekken kunnen plaatsvinden op locatie bij uw werkgever of elders zoals bij u thuis of op een van onze gesprekslocaties in Den Bosch (Vlijmen), Eindhoven, Tilburg, Veghel, Uden, Landerd,Beek en Donk en Wijchen. Nadat we je van informatie hebben voorzien kun je een keuze maken en wordt in overleg een plan van aanpak vastgesteld.

 

De aanpak van P.O.R. in 5 stappen

  • Intake en Diagnose
  • Loopbaan advies/ beroepskeuze/ jobcoaching
  • Training sollicitatievaardigheden
  • Bemiddeling/ jobhunting
  • Nazorg 

Doelstelling van het stappenplan is jouw positie op de arbeidsmarkt inhoudelijk te verbeteren. Het bieden van informatie rond toevoeging aan jouw competenties door middel van eventuele scholing, training in presentatie, trainen van de sollicitatievaardigheden ten behoeve van herplaatsing.

 

Eventueel capaciteitenonderzoek

Intake en diagnose
Inzicht verkrijgen in de positie op de arbeidsmarkt en jouw kwalificaties beschrijven is een startpunt. Daarnaast gaan we bespreken welke mogelijkheden er zijn voor jou om de positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Dit kan door scholing en/of werken aan presentatietechniek.

We helpen u ook met vragen rond uitkering, werkgelegenheid en kansen op de arbeidsmarkt. Een capaciteiten onderzoek kunnen je persoonlijke vaardigheden inzichtelijker maken.

Loopbaan advies/ beroepskeuze/ jobcoaching
Samen met jou worden beroepsmogelijkheden op een rij gezet op basis van uw capaciteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Uiteraard is dit ook mogelijk in de vorm van een capaciteiten test. Door ruime ervaring en kennis van de arbeidsmarkt kunnen we je direct informatie geven over beroepsmogelijkheden, opleidingen en functieprofielen .

Trainingen van sollicitatievaardigheden
De training bestaat uit het verbeteren van sollicitatie vaardigheden in 5 aspecten namelijk schriftelijk door middel van een CV en brief, telefonisch werken met een telefoonscript, doornemen van jouw presentatie, mondelinge gespreksvoering, het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek, solliciteren via internet; mail en sociale media.

Jobhunting /bemiddeling
We werken met een concreet actieplan in het benaderen van werkgevers en het netwerken. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis van de arbeidsmarkt en contacten van P.O.R.

Ons bedrijf heeft ook ruime ervaring in het begeleiden naar een zelfstandig bedrijf.

Nazorg
Bij plaatsing in een bedrijf, bij een uitzend- of detacheringsbureau of bij start van een zelfstandig bedrijf wordt gedurende een periode van 2 tot 6 maanden nazorg verleend afhankelijk van de afspraak met de opdrachtgever.
Het contact kan zowel telefonisch zijn of bij jouw nieuwe werkgever.

Het traject wordt beëindigd met evaluatie tussen opdrachtgever, jij als cliënt en een medewerker/ster van P.O.R..

Ons uitstroompercentage van 2003 tot heden is bij werkzoekenden zonder baan 70% en bij werkzoekenden met baan (werk naar werk) 90%.

Heeft u vragen bel dan vrijblijvend met telefoonnummer 0651510538 of stuur een mail naar info@reintegratiepor.nl, we helpen u graag!