POR-Reintegratie-Banner-Schoonmaker

WERKNEMER 

 

Je bent op zoek naar een andere baan omdat je langdurig ziek bent of door een ontslag of een andere reden? Om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, kun je de hulp inschakelen van een adviseur. Wil je weten hoe dat werkt? Volg deze link voor meer informatie over onze aanpak.

Werk naar werk / Outplacement
Om je te helpen een passende baan te vinden worden meestal eerst je vaardigheden in beeld gebracht. Een loopbaanadviseur voert gesprekken met je over je mogelijkheden en doet, als dat nodig is, een beroepskeuze- en/of capaciteitentest. Ook een sollicitatietraining is mogelijk en kan scholing of een cursus geregeld worden. De activiteiten die plaatsvinden tijdens een outplacement bevatten coaching en advies die je in staat stellen een nieuwe baan te vinden. Daarnaast beantwoorden we vragen over werk en inkomen.

Afspreken?
De gesprekken kunnen plaatsvinden op locatie bij de werkgever of elders zoals op een van onze gesprekslocaties in Den Bosch – Vlijmen, St. Michielsgestel, Eindhoven, Veghel, Uden, Wijchen en Nijmegen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Bel met telefoonnummer 0651510538 of stuur een mail naar info@reintegratiepor.nl, we helpen je graag verder!

 

De aanpak van P.O.R.

 

Doelstelling van het stappenplan is je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hier vind je informatie over hoe je jouw kans op een baan samen met P.O.R. vergroot. Denk daarbij bijvoorbeeld aan scholing om brede of dieper te ontwikkelen, zoals presentatietraining of sollicitatietraining. Ook een beroepskeuzetest en capaciteitenonderzoek behoren tot de mogelijkheden, zodat jij de arbeidsmarkt met extra zelfvertrouwen betreedt.

Onze aanpak als volgt:

  1. Loopbaanadvies – beroepskeuzetest – capaciteitenonderzoek

Samen met jou worden beroepsmogelijkheden inzichtelijk gemaakt op basis van je capaciteiten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Door ruime ervaring en kennis van de arbeidsmarkt kunnen we u direct informatie geven over beroepsmogelijkheden, opleidingen en functieprofielen.

  1. Training sollicitatievaardigheden

Je leert in vijf stappen hoe je het maximale haalt uit een sollicitatie! Een goede voorbereiding geeft je net dat streepje voor op andere kandidaten tijdens een sollicitatieprocedure. Onze training bestaat uit het verbeteren van sollicitatievaardigheden in 5 aspecten, namelijk;

  • Schriftelijk; CV en motivatiebrief
  • Telefonisch; werken met een telefoonscript
  • Het voorbereiden van je presentatie
  • Mondelinge gespreksvoering; het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek
  • Solliciteren via internet; e-mail en sociale media zoals LinkedIn
  1. Bemiddeling / jobhunting

We werken met een concreet actieplan in het benaderen van werkgevers en het netwerken. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis van de arbeidsmarkt en contacten van P.O.R. Ons bedrijf heeft ook ruime ervaring in het begeleiden naar een zelfstandig bedrijf en het ondernemerschap.

  1. Jobcoaching

Bij plaatsing in een bedrijf of uitzend- detacheringbureau of bij start van een zelfstandig bedrijf wordt gedurende een periode van 2 tot 6 maanden nazorg verleend afhankelijk van de afspraak met de opdrachtgever. Het contact kan zowel telefonisch zijn of bij je nieuwe werkgever. Het traject wordt beëindigd met evaluatie tussen opdrachtgever, jij als cliënt en medewerker/ster van P.O.R. Hierdoor is ons uitstroompercentage van 2003 tot heden bij werkzoekenden zonder baan 70% en bij werkzoekenden met baan, werk naar werk, 90%.

  1. Advies bij langdurige ziekte

Welke stappen moet ik ondernemen om aan mijn verplichtingen te voldoen? Wij verzorgen de begeleiding van jou en jouw werkgever, met inachtneming van de Wet verbetering Poortwachter. Je krijgt één vast aanspreekpunt bij P.O.R. hij/zij begeleidt jou en je werkgever richting werkhervatting.